Mainiot maisemat

Mainiot maisemat -hanke on vuoden kestävä esiselvityshanke. Hankkeen kohdealue on Uudenmaan maakunta ja sen on rahoittanut Uudenmaan ELY-keskus. Hanke jakautuu kahteen osa-alueeseen ja siinä selvitetään maiseman tuotteistuksen mahdollisuuksia Uudenmaan valtakunnallisesti arvokkailla maisema-alueilla ja koko Uudenmaan alueella etsitään uusia ratkaisuja ja toimintamalleja maiseman- ja luonnonhoitoon.

Hankkeen toiminta perustuu verkostoitumiseen ja eri toimijoiden yhteistyöhön. Ratkaisuja ongelmiin haetaan ratkaisu- ja innovaatiotyöpajoissa. Työpajoissa pohditaan myös maiseman- ja luonnonhoidon tulevaisuutta.

Hankkeessa tehdään myös arvokkaisiin maisema-alueisiin liittyviä maisematempauksia keväällä ja kesäällä 2017.

Mainiot maisemat- projekt är ett års förhands utrednings projekt. Projektet baserar sig på Nylands län och det finansieras av Nylands NTM- central. Projektet har delats på två delområden och består av att utreda de möjligheterna för marknadsföring av landskap på Nylands nationellt värdefulla landskapsområde. Samt hitta de nya och utveckla de gamla metoderna, för att organisera landskaps- och naturvård.

Projekt baserar sig mest på att samla kontakter och att samarbeta med olika aktörer. Lösningar till olika problem söks via problem- och innovationsverkstäder. Inom verkstäder betänkas också om framtid av landskap- och naturvård.

På våren och sommaren 2017 görs också kampanjer inom projektet angående värdefulla landskapsområden.

Lisätiedot:

ProAgria Etelä-Suomi ry / Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaiset
auli.hirvonen@maajakotitalousnaiset.fi
p. 0400 864 494
https://etela-suomi.maajakotitalousnaiset.fi/hankkeet/mainiot-maisemat-6932


Tapahtumat banneri
kesy banneri