Vuoden ympäristörakentaja: Mira Riihelä

Viher- ja ympäristörakentajat ry:n luentopäivillä Aulangolla valittiin Vuoden ympäristörakentajaksi Mira Riihelä.

Mira Riihelä on kaksi vuotta sitten HAMK Lepaasta hortonomi AMK:ksi valmistunut vihertyönjohtaja. Miran positiivinen ja kannustava asenne antaa kaikille työmaalla työskenteleville virtaa ja jaksamista huonompinakin päivinä. Miran tekemä tai valvoma työn jälki on aina viimeisen päälle priimaa.

Mira hoitaa asiakastapaamiset ammattitaitoisesti ja ottaa asiakkaan tarpeet ja mielipiteet huomioon toteutuksessa. Myös vaativampien asiakkaiden kohdalla Mira on onnistunut löytämään kaikkia osapuolia tyydyttävät kompromissit. Mira on ollut avainhenkilö palkitun Gösta Serlachiuksen museon pihaurakan toteuttamisessa. Hän huolehti, että jokainen suunnitelman yksityiskohta toteutui vaativan maisema-arkkitehdin suunnitelmien mukaisesti. Mira tarttuu aina uusiin työtehtäviin reippaasti ja omalla esimerkillään motivoi muita ja kannustaa ratkaisemaan eteen tulleita haasteita. Mira on innostunut työstään, energinen ja hymyilevä. Tämä tarttuu helposti myös muihin ja pitää työmaan ilmapiirin raikkaana. Mira ottaa työhyvinvoinnin tosissaan ja pitää huolen siitä, että työpaikkakiusaamista ei ole. Mira kannustaa myös työntekijöitä terveellisempiin elintapoihin ja liikunnan pariin.

Kuvassa vas. Pentti Jaakkola, Mira Riihelä ja Jukka Saurasen puolesta tunnustuksen noutanut Niko Lindfors.

Samassa tilaisuudessa palkittiin myös kaksi muuta Vuoden ympäristörakentajaksi ehdolla ollutta henkilöä, Pentti Jaakkola Viherrakenne Jaakkola Oy:stä ja Jukka Sauranen ViherMali Oy:stä.

Jukka Sauranen on ViherMali Oy:n pitkäaikainen työpäällikkö. Hän on edennyt yrityksessä ruohonjuuritasolta työpäälliköksi. Hänen työpanoksensa on ollut ratkaiseva, kun yritys on kolminkertaistanut liikevaihtonsa viidessä vuodessa.
Jukka on erityisen pidetty työnjohtaja. Hänen rauhallisuutensa stressaavissakin työtilanteissa johtuu karatetaustasta. Jukka pyrkii täydellisyyteen, vaatii paljon itseltään mutta myös alaisiltaan.
Jukka on vetänyt satoja hyvin erilaisia työmaita pienistä omakotikohteista isoihin puisto-, golf- ja yhtiöpihakohteisiin.

Pentti Jaakkola on pitkän linjan ammattilainen. Hänellä on 46 vuoden kokemus viherrakentamisesta. Pentti luo henkeä ja vaalii yhteishenkeä Viherrakenne Jaakkola Oy:n y omistajien ja työntekijöiden kesken. Pentti on kouluttanut itseään kursseilla ja opintomatkoilla. Vaikeinakin aikoina yritys on aina voinut luottaa Penttiin.
Pentti on opettanut uusia työntekijöitä ja kannustanut kausityöntekijöitä hakeutumaan alalle.

Seppo Närhi


Tapahtumat banneri
kesy banneri