Suomi-matkailun helmet ja Keski-Euroopan kevät 15.-17.4. Tampereen Supermessuilla

Koko perheen kesäkausi käynnistyy huhtikuisilta Supermessuilta, jossa uppoudutaan puutarha-unelmiin, suunnitellaan lomareissuja sekä nautitaan yhdessä viihdyttävästä ohjelmasta. Messuilla voi kokea tuulahduksen Keski-Euroopan kevättä italialaisten itkupajujen katveessa, nauttia hollantilaisesta kukkaloistosta, seurata Kukkasidonnan SM-kilpailuja tai tehdä Suomi-turneen Mansesta käsin. Ensimmäistä kertaa kotimaan matkailukoordinaatteja esitellään kohdennetusti myös ammattilaisille.   

Puutarha-aakkosia sekä uusia tiedonjyviä – floristit kisaavat Suomen mestaruudesta

Puutarha-messuilla vastainnostuneita multasormia opastetaan Ahlmanin Puutarhakoulussa ja uusia ideoita kaipaavia puutarhaharrastajia ja -ammattilaisia hemmotellaan monipuolisella ohjelmalla ja viherloistolla. Kävijät pääsevät myös ihastelemaan kotimaisten mestarifloristien taidonnäytteitä Kukkasidonnan SM-kilpailuissa ja sidontanäytöksissä. Kilpailun järjestää Suomen Kukkakauppiasliiton Hämeen Piiri ja tuomareina ovat saksalainen Thomas Ratschker sekä Niina Minkkinen-Westerlund ja Heidi Stubb.  

Tietoiskuissa kuullaan niin ruusutietoutta, vieraslajien torjuntaniksejä kuin vinkkejä villivihannesten ja puutarhan maustekasvien hyödyntämiseen. Muita aiheita ovat muun muassa valtakunnallinen Vihervuosi, Puutarhan 9 vuodenaikaa, bataatin kasvatus ja viherkatot. Viher- ja ympäristörakentajat VYRA ry:n ja alan ammattilaisten toteuttamien Mallipihojen ja yleisalueiden kausi-istutukset, lehtipuut, pihakivialueet ja idearikkaat somistukset kuljettavat messuvieraat kohti kesää. Messuilla onkin runsaasti esillä myös kodin ja mökin piharakentamiseen liittyviä tuotteita, kuten saunoja, laitureita, pihamajoja sekä terasseja.
 


Tapahtumat banneri
kesy banneri