Vihervuoden mitali kahdelle maisema-arkkitehdille

Suomen Maisema-arkkitehtiliiton 70-vuotisjuhlaseninaarissa Finlandiatalossa jaettiin kaksi Vihervuoden mitalia viheralan hyväksi tehdystä ansiokkaasta työstä.  Mitalien myöntämisestä päätti mitalitoimikunta, jonka puheenjohtaja oli presidentti Tarja Halonen.

Maisema-arkkitehti Gretel Hemgård on tehnyt merkittävän uran omassa suunnittelutoimistossaan, luonut laadukasta kaupunkiympäristöä: puistoja, aukioita, julkisten rakennusten ympäristöjä ja asuinpihoja.

Vaikka Gretel Hemgård tunnetaan erityisesti historiallisten ympäristöjen suunnittelijana, toimiston kohteisiin on kuulunut myös runsaasti uudisrakentamiseen liittyviä ympäristöjä.

Laaja-alaisuus, ymmärrys ympäristön ominaispiirteitä ja arvoja sekä käyttäjien toiveita kohtaan sekä laadukas suunnittelu ovat yhdistelmä, joka nostaa Gretel Hemgårdin ja hänen tiiminsä työn edelläkävijän asemaan Suomessa.

Maisema-arkkitehti Jukka Jormolan pitkä ura Suomen ympäristökeskuksessa vesiensuojelun, hulevesien luonnonmukaisen hallinnan ja vesitalouteen liittyvien kysymysten parissa on ollut merkittävää.

Jukka Jormola on jakanut tietotaitoaan pitkään niin oppilaitoksissa luennoimalla kuin käytännön suunnitteluprojekteissa. Hänen työskentelynsä useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä tutkimus- ja suunnitteluhankkeissa on luonut erittäin tärkeää pohjaa maisema-arkkitehtuurin alan kehitykselle Suomessa.

Jukka Jormolan työ on tunnettua niin maisema-arkkitehtien piirissä kuin laajemmin viheralalla. Vesiympäristöjen suunnittelun kysymykset ovat tänä päivänä yhä tärkeämpiä terveellisen ja viihtyisän ympäristön toteutumisessa.


Tapahtumat banneri
kesy banneri