Näkymä-ympäristötaidetapahtuma

Tapahtuma alkaa 01.07.2016 18:00 ja päättyy 31.08.2016 23:59. Tapahtumakaupunki on Akaa.
Tapahtuma on yleisötapahtuma. Tapahtuma on maksuton ja tapahtumapaikkaan on esteetön pääsy.
Tapahtuman kohderyhmä on kaikille avoin


Näkymä on vuosittain Akaassa järjestettävä ympäristötaidenäyttely ja -tapahtuma. Tämän vuoden teemana on Puu. Tapahtuman avajaisia vietetään perjantaina 1. heinäkuuta, ja syntyneet ympäristöteokset ovat vapaasti nähtävillä elokuun loppuun asti. Näkymän teosten sijoituspaikkana on pääosin Nahkialanjärven ympäristö, mutta tänä vuonna tapahtuma ja teokset levittäytyvät myös laajemmin koko Akaan alueelle. Teoksiin saattaa siis törmätä myös yllättävissä paikoissa arkisilla reiteillä, yritysten pihoilla sekä katukuvassa.

Valittu puuteema on näkymällinen, myyttinen, metafyysinen, tieteellinen ja runollinen. Mytologisesti puu on usein tulkittu maailmankaikkeuden aistilliseksi kuvaksi tai selittäjäksi. Puu on monissa kulttuureissa elollisen luonnon tai koko maailman vertauskuva. Se on eräänlainen kosmologia - tapa jäsentää maailmankaikkeutta. Onko puu siis apuväline luomisen sekä tulevaisuuden ymmärtämiseen? Näkymässä puu jalostuu ja muuntuu uusiin ulottuvuuksiin. Innovatiivisia materiaalikokeilujakin on luvassa ekologisuutta unohtamatta.

Näkymä 2016 -tapahtuman kuratoinnista vastaa Pauli Ahopelto. Hän on Helsingissä asuva, mutta Tarttilassa työskentelevä tilataiteilija. https://www.facebook.com/nakymaAkaa/?fref=ts

Lisätiedot:

TaideAkaa ry ja Akaan kaupunki
sini.kantola@akaa.fi
p. 040 335 3205

http://www.nakyma.fi/
https://www.facebook.com/nakymaAkaa/?fref=ts


Tapahtumat banneri
kesy banneri