Kaupunkiviljely

Tapahtuma alkaa 15.05.2016 12:00 ja päättyy 31.08.2016 16:00. Tapahtumakaupunki on Espoo. Tarkempi sijainti on Albergan Esplanadi, Piispanaukio, Entressen kirjasto, Ulappatori
Tapahtuma on yleisötapahtuma. Tapahtuma on maksuton ja tapahtumapaikkaan on esteetön pääsy.
Tapahtuman kohderyhmä on kaikille avoin


Tule mukaan tekemään kaupunkiympäristöstä viihtyisämpi ja kasvata samalla aineksia omaan ruokapöytääsi!

Vihervuoden kunniaksi tarjoamme kaupunkilaisten käyttöön ilmaiseksi viljelylaatikoita Leppävaarassa Albergan Esplanadilla, Matinkylässa Piispanaukiolla, Espoon keskuksessa Entressen kirjaston kesäterassilla sekä Espoonlahdella Ulappatorilla. Viljelylaatikot ovat osa laajempaa kaupunkikeidasta, joiden ytimestä löytyy puita, oleskeluun sopivia penkkejä sekä lasten ja nuorten koristelemia Meidän roskis -roskapönttöjä.

Viljelyyn voi lähteä mukaan yksin tai yhdessä oman yrityksen tai järjestön kanssa ottamalla yhteyttä kaupungin yhteyshenkilöön. Kaupunki huolehtii laatikoiden mullasta ja kastelusta, asukkaat taas hankkivat itse kasvit ja huolehtivat kasveista esim. lannoittamalla niitä.

Kasvit voi valita aivan itse, mutta Suomen kesässä hyvin viihtyviä kasveja ovat esimerkiksi yrtit ja tomaatti. Sama viljelijä hoitaa omaa viljelyaluettaan koko kesän ajan. Jos vastaan tulee esimerkiksi lomamatka, eikä omasta osuudesta voi huolehtia sen aikana, kannattaa pyytää kasvien hoitoon naapuriapua.

Lisätiedot:

Espoon kaupunki/ Helena Tschokkinen
helena.tschokkinen@espoo.fi
p. 043 8252602

http://www.espoo.fi/fi-FI/Asuminen_ja_ymparisto/Ymparisto_ja_luonto/Puistot_ja_viheralueet/Vihervuosi/Osallistu_kaupunkiviljelyyn(83797)
https://www.facebook.com/events/859747614146687/


Tapahtumat banneri
kesy banneri