Habitaattipankki – luonnon monimuotoisuuden suojelun tulevaisuus?

Tapahtuma alkaa 29.09.2016 12:30 ja päättyy 29.09.2016 14:00. Tapahtumakaupunki on Helsinki. Tarkempi sijainti on Pikkuparlamentin kansalaisinfon auditorio, Arkadiankatu 3
Tapahtuma on yleisötapahtuma. Tapahtuma on maksuton ja tapahtumapaikkaan on esteetön pääsy.
Tapahtuman kohderyhmä on kaikille avoin


Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan kaikille avoimeen tilaisuuteen eduskunnan kansalaisinfoon kuinka Suomen luonnon monimuotoisuus turvataan biotalousbuumissa. Mikä on habitaattipankki ja voisiko se olla osa ratkaisua?

Suomi elää kaikkien aikojen biotalousnostetta. Tavoitteet ja toiveet uusiutuvien luonnonvarojen monipuoliselle käytölle ovat korkealla, myös hallitusohjelmassa. Biotalouden keskiössä on metsäteollisuus, bioenergia ja uusiutuvat polttoaineet, siis myös tärkein luonnonvaramme, metsät.

Samalla Suomi tavoittelee luonnon monimuotoisuuden köyhtymisen pysäyttämistä vuoteen 2020 mennessä. Metsät ovat merkittävä elinympäristö Suomessa, ja vaikka luonnon monimuotoisuuden turvaamista on viime aikoina tehostettu ja uhanalaistumisvauhti on hidastunut, uhanalaistumiskehitys ei kuitenkaan ole pysähtynyt.

Mitä Suomen metsille kuuluu nyt ja mitä on odotettavissa? Onko biotalous aidosti kestävällä pohjalla? Säilyykö luonnon monimuotoisuus ja toteutuvatko asetetut suojelu- ja ennallistamistavoitteet? Voidaanko ekologisilla kompensaatioilla saavuttaa elinympäristöjen nettoheikennyksen pysäyttäminen ja millä reunaehdoilla? Mikä on Suomen habitaattipankki – Habitat Bank of Finland?

Aiheesta alustamassa ja keskustelemassa ovat ympäristöekonomian professori Markku Ollikainen Helsingin yliopistosta ja ekologian professori Janne Kotiaho Jyväskylän yliopistosta. Tilaisuudessa puhetta johtaa kansanedustaja Satu Hassi (vihr.) ja paikalla kommentoimassa ovat myös kansanedustajat Saara-Sofia Sirén (kok.) sekä Hanna Sarkkinen (vas.). Kommenttipuheenvuorot aiheeseen kuullaan Metsäteollisuus ry:ltä ja WWF:ltä.

Tilaisuus on kaikille avoin eikä vaadi ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!

Tilaisuus on saatavilla videotallenteena tilaisuuden jälkeen.

Lisätiedot:

Ympäristötiedon foorumi
kirsi-marja.lonkila@ymparistotiedonfoorumi.fi
p. 0294158 128

http://www.ymparistotiedonfoorumi.fi/habitaattipankki


Tapahtumat banneri
kesy banneri