Taimin päivän istutustempaukset

Tapahtuma alkaa 08.09.2016 09:00 ja päättyy 10.09.2016 17:00. Tapahtumakaupunki on Pälkäne, Karijoki, Isojoki, Karstula, Helsinki.
Tapahtuma on teemapäivä / -viikko / -kuukausi. Tapahtuma on maksuton ja tapahtumapaikkaan on esteetön pääsy.
Tapahtuman kohderyhmä on kaikille avoin puutarhaharrastajat lapset ja nuoret


Syyskuun 8. päivä vietetään Taimin nimipäivää. Se ajoittuu sopivasti syksyn istutussesongin alkuun ja muistuttaa mukavasti syysistutuksen eduista. Valtakunnallisen Vihervuoden merkeissä Taimistoviljelijät ry:n jäsenet ovat järjestämässä muutamia tempauksia Taimin päivänä.

Pälkäne:

Saarioisten taimistot Oy osallistuu Vihervuoden tapahtumapäivään yhdessä Rautia Pälkäneen kanssa. Saarioisten Taimistot Oy antaa Pälkäneen päiväkodeille lahjaksi toiveiden mukaan marjapensaan tai hedelmäpuun. Rautia Pälkäne toimittaa istutettaville taimille Biolanin puutarhamullat. Virallinen istutustempaus järjestetään Pälkäneen Hermannin päiväkodissa Taiminpäivänä 8.9. klo 10.00. Tähän tapahtumaan osallistuvat Saarioisten Taimistojen ja Rautia Pälkäneen edustajat yhdessä päiväkotilasten kanssa.

Lisätietoja tapahtumasta: toimisto@saarioistentaimistot.fi

Karijoki – Isojoki:

Taimin päivä Harjunpään Taimistolla – ohjelmaa lauantaina – Tietoa kukkapenkkien – ja muiden istutusten perustamisesta sekä hoidosta. Kerrotaan syysistutusten eduista. Erityisesti hoitoa helpottavia vinkkejä sekä vinkkejä istutusten koostamiseen. Mahdollisuus tutustua istutuksiin paikan päällä. Taimiston myymälässä saa apua kukkapenkkien suunnitteluun ja silloin on myös hyviä taimitarjouksia. Taimimyymälä auki la 10-14.

Lauantaina klo 12.00 tietoisku perennaistutuksista. Kahvitarjoilu koko päivän.

Karijoella kukkasipulien istuttaminen Prosin talon pihapiiriin. Prosin talo on kunnan omistama pohjalaistalo, joka on valmistunut 1841. Prosintaloa pihapiireineen ylläpitää Karijoki-seura. Kukkasipulit lahjottaa Harjunpään Taimisto Karijoelta ja työ tehdään talkoilla.

Isojoella kukkasipulien istuttaminen kirjasto-monitoimitalon pihapiiriin. Pihapiirissä on menossa istutusten kunnostaminen. Isojoen koulun kolmas ja viides luokka istuttavat Harjunpään Taimiston lahjottamia kukkasipuleita.

Lisätietoja: Heidi Eriksson, Harjunpään Taimisto, 0400 160971, www.perennat.fi

Karstula:

Ahosen Taimistolla ollaan avoinna ja Taimin päivän aikana erikoistarjouksia, Taimistontie 19, www.ahosentaimisto.fi

Helsinki:

Taimipäivän tempaus Herttoniemen myymälässä 8.9 klo 15-19 ( avoinna 9-19 ). Ohjelmassa neuvontaa, puutarhasuunnittelija paikanpäällä, malli-istutuksia, ideoita ja vinkkejä, tarjouksia, arvonta, upeat Kortteeni-tulisijat ja -ruukut (erityisesti taloyhtiöille, viherrakentajille ja suunnittelijoille). Syksyn parhaat perennat ja pensaiden upeat syysvärit.

Lisätietoja: Katja Nikkari, espoonlahti@puutarhanikkarit.fi, www.puutarhanikkarit.fi

Järjestäjä/lisätiedot:

Taimistoviljelijät ry/jäsenet ja yhteistyökumppanit
taimistoviljelijat@puutarhaliitto.fi
p. 040 827 4833

www.taimistoviljelijat.fi


Tapahtumat banneri
kesy banneri