Mun maisema -kampanja kartoittaa suomalaisten mielimaisemia – jaa omasi ja osallistu kilpailuun

Meillä kaikilla on jokin maisema, jossa viihdymme ja jota pidämme tärkeänä ja kauniina. Viherympäristöliitto ry ja Hämeen ammattikorkeakoulun rakennetun ympäristön opiskelijat kartoittavat suomalaisten mielimaisemia parhaillaan vietettävän Vihervuoden kunniaksi.

Mikä maisemassa on meille tärkeää? Onko se maiseman kauneus, ainutlaatuisuus vai henkilökohtainen kokemus? Vai tekeekö jokin tietty maisemaan liittyvä elämäntapahtuma tai tarina siitä mielimaiseman? Näihin kysymyksiin etsitään vastausta Mun maisema -kampanjan aikana (31.5.–31.7.2016).

Kampanja on osa valtakunnallista Vihervuotta, jonka pääteemana on kestävä suomalainen maisema. Vihervuoden slogan "Minun maisemani – maalla ja kaupungissa" tuo tarkoituksella asiat lähelle. Kyse on meidän kaikkien lähiympäristöstä. Maisema-sana sisältää niin rakennetut ympäristöt, luonnonalueet, kulttuurimaiseman kuin suojelualueetkin.

Ympäristöministeriön nimeämää Vihervuotta koordinoi Viherympäristöliitto. Vuoden teemoista ja päätapahtumien suunnittelusta vastaa valtakunnallisista järjestöistä ja toimijoista koostuva johtoryhmä. Lisää tietoa teemavuodesta osoitteessa www.vihervuosi.fi ja sosiaalisen median kanavissa @vihervuosi #vihervuosi.

Osallistumisohjeet

Osallistu kilpailuun lähettämällä kuva tai kertomalla tarina omasta mielimaisemastasi osoitteessa http://promo.meltwater.fi/munmaisema. Lisäksi omasta mielimaisemastaan voi kertoa 2.6.2016 Hämeenlinnan torilla Vihervuoden päätapahtuman yhteydessä. Kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Canonin lahjoittama PowerShot N2 -kamera.

Kampanja kannustaa jakamaan omia mielimaisemiaan myös sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #munmaisema ja #vihervuosi tai liittämällä kuvaan tili @vihervuosi.

Lisätiedot:

Tiia Naskali, projektisihteeri, Viherympäristöliitto ry, tiia.naskali@vyl.fi, 050 4381860

Heli Nukki, rakennetun ympäristön hortonomiopiskelija, heli.nukki@student.hamk.fi, 050-3423576

Kilpailusivu: http://promo.meltwater.fi/munmaisema

www.vihervuosi.fi

#vihervuosi @vihervuosi

www.hamk.fi/rakennettuymparisto

www.vyl.fi

Kuva: Heli Nukki

Lue tiedote ePressi-palvelussa


Tapahtumat banneri
kesy banneri