Hämeenlinnan kaupunki haastaa muut kunnat Vihervuoden merkeissä: tehkää puisto itsenäisyyden juhlavuodeksi

Hämeenlinnassa pidettävässä Vihervuoden päätapahtumassa 2.6. Hämeenlinnan kaupunki haastaa kaikki Suomen kunnat ja kaupungit mukaan kunnostamaan tai rakentamaan puisto itsenäisyyden juhlavuodeksi 2017. Hämeenlinnassa valmistui juhlapäiväksi peruskunnostettu Kaurialan Liikennepuisto sekä pop up -puisto vanhan grillin paikalle.

– Kaikki sen tietävät: puisto päivässä pitää lääkärin loitolla. Joten me hämeenlinnalaiset haastamme teidät: Tehkää puisto! Yksi puisto vuodessa, vaikkapa itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi, voisi olla hyvä tahti. Haastamme teitä miettimään oman kaupunkinne viheralueita, rakentamaan puistoja sinnekin, minne ette niitä osanneet kuvitellakaan, Hämeenlinnan kaupungihallituksen puheenjohtaja Sari Rautio esittää.

– Hämeenlinna tunnetaan linnastaan, suurmiehistään ja suurnaisistaan sekä puistoistaan. Käsitteeksi muodotuneella Aulangolla nämä kaikki ovat kulkeneet: Sibelius, Leino, Edelfelt, Paasikivi, Irwin Goodman ja tänä keväänä Suomen mestaruuden voittaneet HPK:n naisjoukkueen kapteeni Katja Kylmäaho. Hämeenlinnaan saatii ensimmäinen ja maailman toinen kansallinen kaupunkipuisto 15 vuotta sitten. Hämeenlinnalla on oma maailmaa valloitaneen nimikkopuisto: Jean Sibeliuksen puisto kaupungin keskustassa, Rautio jatkaa.

– Kun Hämeenlinnaa katsoo lintuperspektiivistä, ei kaupunkia erota metsiltä, puilta ja – puistoilta. Usein pyöräillessäni olen ajatellut, että elän ja asun puistossa, en kaupungissa. Vaikka Hämeenlinna hengittääkin vuosisatoja vanhaa historiallista ilmaa, ei sen henki silti ole tunkkainen, siitä kiitos kuuluu tälle suurelle puistolle, jossa me täällä elämme ja olemme, teemme työtä ja vedämme keuhkot täyteen tätä ilmaa.

– On isoja ja pieniä puistoja, arvokkaita tai riehakkaita puistoja, kaikille sopivia, historiallisia, uusia, aktiivisuuteen innostavia hyötypuistoja, rauhoittumisen lupaavia puistoja, ajatteluun rohkaisevia, kohtaamisiin kannustavia puistoja, tai sitten ihan vaan tavallisia puistoja..., Sari Sautio hehkutti Vihervuoden kutsuvierastilaisuudessa 2.6. Verkatehtaalla.

Lisätiedot:

Sari Rautio, Hämeenlinnan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, 040 5220933

Seppo Närhi, Viherympäristöliitto ry, pääsihteeri, 0400 419085


Tapahtumat banneri
kesy banneri