Vihervuoden 2016 satoa: kaupunkiviljely ja lähiruoka

Kaupunkiviljely ja lähiruoka on ollut yksi Vihervuoden 2016 näkyvistä alateemoista. Puutarhaharrastamisen suosio jatkaa kasvuaan ja kiinnostus hyötyviljelyyn on lisääntynyt erityisesti nuorten kaupunkilaisten keskuudessa. Kuluttajat ovat myös entistä kiinnostuneempia ja tietoisempia ruoan alkuperästä sekä ruoantuotannon ympäristövaikutuksista. Teema on näkynyt Vihervuoden tapahtumakalenterissa ja tarjolla on ollut mm. asiantuntijoiden neuvontaa, luentoja, kursseja, villiyrttiretkiä, talkoita ja sadonkorjuujuhlia eri puolilla Suomea.

Viherympäristö-lehden numerossa 6/16 julkaistut artikkelit esittelevät muutaman esimerkin Vihervuoden aikana toteutetuista lähiruoka- ja kaupunkiviljelyaiheisista kampanjoista ja projekteista. Artikkelien tarkoituksena on kannustaa ideoimaan ja järjestämään toimintaa myös teemavuoden jälkeen.

Lue artikkelit tästä (.pdf)


Tapahtumat banneri
kesy banneri