Vihervuoden päätösseminaarin puheenvuorot katsottavissa

Minkälaisia tapahtumia, tempauksia, hankkeita ja teemoja Vihervuosi 2016 on pitänyt sisällään? Vihervuoden päätösseminaari kokosi yhteen vuoden teemat ja kohokohdat 27. lokakuuta Säätytalossa. Päivän puheenvuorot ovat nyt kaikki katsottavissa osoitteessa: www.youtube.com/user/VYLvideot

Vihervuosi on ympäristöministeriön nimeämä teemavuosi, jonka tavoitteena on herättää yksittäiset ihmiset, yhteisöt, järjestöt ja yritykset toimimaan paremman ja viihtyisämmän elinympäristön puolesta. Vuoden 2016 teemana on ollut Kestävä suomalainen maisema ja sloganina Minun maisemani – maalla ja kaupungissa.

Kulunut Vihervuosi on ollut tapahtumarikas ja ympäri maata on järjestetty yli 400 tapahtumaa viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta. Päätösseminaarin avauspuheen pitänyt ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka totesi teemavuoden toteutuneen edeltäjiään laajempana ja kiitteli monien eri tahojen tekemää yhteistyötä, jota ilman ei teemavuotta olisi vietetty.

Päivän aikana kuultiin innostavia esimerkkejä tapahtumien kirjosta sekä mielenkiintoisia avauksia vuoden teemoihin liittyen, kuten kaupunkiviljelyyn, kestävään ympäristörakentamiseen ja viherympäristöjen terveysvaikutuksiin. Yhden päivän mieleenpainuvimmista puheenvuoroista piti emeritusprofessori Tari Haahtela, jonka luento Luontoaskel parempaan terveyteen sai varmasti jokaisen yleisössä pohtimaan omaa luontosuhdettaan. Vihervuoden johtoryhmän varapuheenjohtaja, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäisen päätöspuheenvuoro suuntasi katseita tulevaan. Eurooppaan tarvitaan enemmän ja parempia viherympäristöjä ihmisten elinympäristön ja alueiden houkuttelevuuden parantamiseksi. Siksi tarvitsemme eurooppalaista Vihervuotta, Pietikäinen totesi.

Monet teemavuoden inspiroimat tapahtumat, yhteistyökuviot ja kokeilut saavat jatkoa myös tulevina vuosina.

Päätöstapahtuman puheenvuorot Viherympäristöliiton YouTube-kanavalla: www.youtube.com/user/VYLvideot

Päätöstapahtuman järjestivät ympäristöministeriö ja Viherympäristöliitto ry.


Tapahtumat banneri
kesy banneri